Värmesystem

För dig som bor i Västervik så finns det många bra möjligheter för uppvärmning av huset såsom fjärrvärme och olika värmepumpar. Fördelen med fjärrvärme är att det kräver väldigt lite utrymme och utsläppen av miljöskadliga är dessutom väldigt små vilket gör det till ett klimatsmart val. Med värmepump så har du låga driftkostnader och det finns olika sorters värmepumpar som alla har olika fördelar. En markvärmepump kan hjälpa dig få både varmvatten och värme i huset genom energi från berggrunden. Dessutom så ger den störst energivinst men har dock den största investeringskostnaden.

Luftvärmepump använder sig av energin i luften utomhus för att värma upp ditt hus och är enklare att installera. En frånluftsvärmepump får energin i frånluften från ventilationen vilket betyder att du behöver installera ventilationskanaler i huset. Fördelen med detta är att du får en ventilationslösning ovanpå värmelösningen. En luft/-luftvärmepump har en låg investeringskostnad.

Fjärrvärme och värmepumpar i Västervik

Vare sig det är fjärrvärme eller värmepump som önskas, så har vi urvalet och du hittar vår butik i Västervik. Där vi kan hjälpa er att välja den bästa lösning på uppvärmning i ert boende och svara på era frågar gällande fjärrvärme och värmepumpar. Kontakta gärna oss om ni har några frågor.

Rör & Fittings

Vid alla VVS-installationer används de olika typerna av rör och olika rördelar för att sätta ihop det. Det är varor som sällan är synlig för ögat, men de är helt centrala när man ska få en god installation till att fungera i badrummet. Det är dessutom viktigt att se till så att så att rören inte är för gamla och är hållbart istället för att riskera fukt- och vattenskador på huset eller fastigheten som i sin tur leder till stora, onödiga kostnader. Håll därför ett öga på vad för slags rör ni har och hur gamla dom är så att ni kan byta ut dom i tid. Normalt sett så håller dock rör minst 20 – 30 år och vissa kan till och med hålla upp till 50 år.

Se det stora urvalet av pex-rör, svetsflänsar, blånor och mycket mera.

Ventiler & Kranar

För att säkra det korrekta flödet i VVS-installationer är det viktigt att använda riktiga regleringsventiler, mätinstrument, kulventiler och termostater. Undvik onödiga kostnader genom att byta ut den droppande kranen och ventilen. Vi har rätt ventil för ditt badrum.

Se urvalet av ventiler, från bl.a. Danfoss, som kan hjälpa till att göra vatten- och värmesystem säkra och harmoniska.

Avlopp & Kloak

Det är viktigt med ett funktionellt och bärduktigt avlopp, både invändigt i bostaden och ute i jorden, så kan vi bli av med spillvatten på ett säkert sätt och utan att det orsakar vattenskador på huset eller på fastigheten.

Vi säljer rör, tillbehör, avloppsskålar och annat från kända tillverkare som Wavin, Unidrain, Blücher och Purus.

Samarbetspartners